SEGLA SJÄLVA ELLER MED SKEPPARE

BOHUSLÄN HAR VERKLIGEN NÅGOT FÖR ALLA och den unika naturen upplevs bäst från sjön. Bohuslän på västkusten bjuder på vacker natur med mjuka, kala klippor, solvarma klippor och sandstränder och pittoresk bebyggelse. Det finns mängder med intressanta och trevliga platser att besöka längs hela kusten, alltifrån fantastiska restauranger till enastående naturhamnar och klippöar. Genom att hyra en segelbåt blir hela Västkusten tillgänglig för dig och den övriga besättningen.

EN VECKAS BÅTRUTT I BOHUSLÄN är ett måltids- och resekoncept som skapat nya turistsäsonger för Göteborg och Västsverige. Du hittar många härliga upplevelser kring just dessa salta delikatesser och möten i samhällen och hamnar som; Marstrand, Åstol, Käringön, Gullholmen, Fiskebäckskil, Vasholmarna, Lysekil, Kornöarna, Malmön, Kungshamn, Hållö, Smögen, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hamburgsund, Gluppö, Fjällbacka, Väderöarna, Grebbestad, Resö, Havstensund, Kosteröarna, Strömstad och alla smultronställen bland vikar och öar.

DEN BÄSTA TIDEN är juni – slutet av augusti då solen går upp tidigt och dagarna är långa och man kan segla från tidig morgon till sena kvällen. Det sjuder hav och hamnar och orter av semesterfirare. En favorit är ändå för och eftersäsong då man har havet nästan för sig själv, vaknar i egen vik och tar ett morgondopp medan solens strålar torkar din hud. Nu när det är lite lugnare kommer du också nära inpå livet.

VÄDER OCH VIND

Vinden är oftast syd väst till västlig. Medelvinden är mellan 4-6 m/s och med en bris upp till 8 m/s som kan bli mera enstaka dagar. Sommartid är temperatur med solen och ljumma vindar värmande och det förekommer något regn däremellan.

Vecka 2018
Destination
Antal bäddar

BÅTAR I OMRÅDET