KLASSISKA FARVATTEN

Grekland är vad många tycker det klassiska seglingsområdet och ett oerhört populärt semesterland. Här finner du det seglingsområde som passar just dig. Allt från lugn familjesegling till tuffare havssegling. Skärgården i Grekland är lättnavigerad med få grund. 

Grekland är ett gästvänligt folk och du kan lätt förtrollas av det gemyt med folkliv och kultur som du kommer nära inpå med båt. Det finns många små restauranger som serverar klassiska grekiska rätter som får det att vattnas i munnen. Du kan hyra segelbåt från Aten för att segla bland dom Saroniska öarna och Cykladerna, från Korfu och Lefkas för att segla i den Joniska övärlden, Kos och Rhodos för att segla bland Tolvöarna och Skiathos för att segla i Sporaderna. Alla fem seglingsområden är väldigt olika.

Säsongen sträcker sig från maj till oktober. Högsäsongen är juni till slutet av september I juli och augusti är det varmare i både luft och vatten. Både under för- och eftersäsong har du ett behagligt klimat med färre turister och gott om plats i hamnarna.

Vecka 2018
Destination
Antal bäddar

BÅTAR I OMRÅDET

Båtarna är på ingång till sidan, under tiden kan du göra en bokningsförfrågan till bokning@bohuscharter.com

VÄDER OCH VIND

Under sommarmånaderna, juni till och med september, är den rådande vinden ”Meltemi” kommer från Nordväst-Väst. Liknande som i Kykladerna och det öppna Egeiska havet. Det blåser i mitten av juni, blir starkare från slutet av juli till början av september och försvagar ut i oktober. Vinden ligger omkr. 4- 10 m/s 4 och kan ibland bli styv till frisk bris och upp till kuling. Det blåser dock inte varje dag utan företrädelsevis på eftermiddagen